lørdag 15. mars 2008

Helgelands fineste topptur?




Kan ikke være langt unna, i alle fall når været blir fantastisk. Null vind, varmt og etterhvert sol. Berit, Christoph og jeg møtte fra Fjellsportgruppa på denne planlagte turen. Noe opp og ned gjorde at det totalt ble ca. 1800 høydemeter å gå tur-retur. Toppen er på 1556 meter, det høyeste fjellet i Vefsn. Faktisk står en på kommunegrensen mellom Vefsn, Hattfjelldal og Hemnes på toppvarden! 8 timer brukte vi totalt på turen. Pudder fant vi også, selv om noen partier var svært vindpreget. Nedkjøringen på breen rett øst for toppen var en høydare! Svært bratt øverst, men silkeføre. Nedturen var å gå opp igjen 300 høydemeter fra et punkt rett nord for Kjerringvatn for å kunne kjøre ned til Røsvatn. (Men vi var jo forberedt på dette..) Derfra fikk vi nok en fin nedkjøring på silkeføre helt til det ble vindskavler og brytskare. Noe mør i lårene nå, så det spørs hva det blir i morra.. Forresten var det to andre Fjellsportere på Kjerringtind i dag. Sprekt! Som alltid - flere bilder på Picasaweb.

2 kommentarer:

  1. Jeg vil være med!!! Du ville nok ledd av "toppturen" som jeg har hatt i år i Sør-Varanger, på Øretoppens lite fryktingytende 500moh. Men bratt nok til at jeg merket topptursuget på vei opp, og pudder ned. Dog mye bortovergåing på vei til toppen, så telemarkski er utelukket. Savner Helgeland og turkamerater...

    Klem, Lise

    SvarSlett
  2. Vi savner jo deg også Lise! Du får ta turen nedover når du vil være med på sprell!
    Man skal jo aldri le av andres topper, så det gjør jeg ikke.. Synes derimot det er spenstig å dra på topptur i Sør-Varanger!

    Klem, Arve

    SvarSlett