lørdag 28. februar 2009

Knalltur på Kjerringtinden






Pavel annonserte tur på Kjerringtinden i dag, og siden det ikke meldte kitevind ble Bjørn-Morten likegodt med.  Jeg drømte om pudder og fine svinger og kanskje litt varme fra sola.  Da jeg stod opp var det -20 grader.  Vi satset likevel på en fin tur.  Ble selvfølgelig litt mildere oppe i lia, men iskald vind på toppen.  Måtte forøvrig sette fra oss skiene 100 høydemeter under toppen da alt var glasert i is.  Vanskelig nok i skisko, skulle nok hatt stegjern.  Som sagt iskald, sterk vind på toppen, så det ble bare knipset noen bilder.  Ved skia var vinden redusert til en svak trekk og vi fikk i oss litt mat og te før nedkjøringa.  Fulgte samme vei ned som opp og fikk noen fine puddersvinger etterhvert.  
Vi var forøvrig veldig nøye med hvor vi la skisporene vår i dag, det hadde nemlig gått et skred i den bratte østsida.  En høy, 100 meter bred bruddkant var godt synlig nede fra veien. 

1 kommentar:

  1. Åpenbar også gode turforhold rundt Røssvatn. Var det også så mye nysnø på Helgeland som her i Tromsø?? Skredfaren var også ganske høy hos oss.
    Har for øvrig snart ferie (fra 21.03. i 3 uker). dersom du har lyst og tid til å prøve noen fine turer på kvaløya eller i Lyngen......

    Hilsen,

    Christoph

    SvarSlett